Main text logo

Muziekschool Goedhart


Muziekschool Goedhart is al jaren een begrip in Koudekerk a/d Rijn en omgeving. Grondlegger Jan Goedhart begon al op met les geven op 12 jarige leeftijd. Met elk instrument dat hij zelf leerde bespelen, groeide ook het aanbod van zijn lessen. Ondertussen haalde Jan de benodigde diploma’s. Het aantal leerlingen groeide en de boerderij bood ruimte. In 1978 werd een stuk van de schuur omgebouwd tot muziekschool en in 2003 kreeg deze ruimte zijn huidige grootte. De muzieknoot boven de karakteristieke deur symboliseert het verhaal.

Met de komst van 2 nieuwe leraren, zelf ooit leerlingen van Jan, begint de muziekschool aan een nieuw hoofdstuk...

Jan Goedhart


Als enige zoon was hij voorbestemd om het boerenbedrijf van zijn vader voort te zetten, maar hij koos uiteindelijk niet voor de koeien. In tijden dat het nog niet gewoon was af te wijken, ging hij zijn eigen pad. Het contact met mensen is zijn drijfveer. De verbinding die muziek geeft, een prachtig middel. Jan speelt orgel, piano, accordeon, blokfluit en gitaar. Hij kan drummen en zingt graag. Hij speelde 28 jaar 2 keer per zondag op het orgel van de plaatselijke kerk.

Naast de lessen van de muziekschool, was hij jarenlang onderdeel van een succesvol muzikaal trio en gaf hij 30 jaar muziekles op diverse middelbare scholen in Zuid-Holland. Hij heeft o.a. een conservatorium diploma schoolmuziek en een universitair diploma theologie. Met zijn muziek is hij, een graag geziene en gehoorde gast in het vrijwilligerswerk in de Leidse regio. Daarbij neemt hij standaard zijn gitaar mee en vaak een leerling van de muziekschool. Dit laatste vanwege het plezier van samen musiceren en om zijn leerlingen de gelegenheid te geven om ervaring op te doen.

Stichting


Sinds 12 februari 2016 is Muziekschool Goedhart officieel een stichting. Stichting Muziekschool Goedhart heeft als doel om de muzikaliteit in de omgeving van Koudekerk aan den Rijn te stimuleren en het gedachtegoed van Jan Goedhart door te zetten. 2 voormalige leerlingen van Jan werken als leraar in de Muziekschool en de Stichting wordt geleid door Jan's dochter. Even voorstellen...

Jan
Goedhart


Oprichter

Joanne
Goedhart


Voorzitter

Jan-Willem Swaters


Penningmeester

Gonny
Langejans


Secretaris

Elian
Kloppenburg


Communicatie